Tak jsem dnes byl v istyle v paladiu. Týpkovi, se kterým jsem mluvil nepřišlo že by hrál nějak špatně. Prý je to normální zvuk iPodu. Taky aby né když to poslouchal na peckách standartně dodávaných k iPodu. Bylo vidět že se kroutí a nechce říct že iPody hrají na hov.... Prý jakou používám kvalitu mp3 a jestli jsem vyzkoušel ekvalizery? Jasně že jo a kvalitu mp3 mám na plných 320 kb.
Jěšte zkusím zajít do istyle na Revoluční kde jsem iPod koupil. Prý je tam technik. Ale nemyslím že by mi nějak pomohl.
Nechci tím odsoudit iPod, ale ten který jsem si koupil hraje vážně děsně. Možná je ten můj kazový. A nebo apple vážne těží pouze z reklamy a kvalita nikde.
A přemrštěně náročný na kvalitu zvuku nejsem. Takového rozdílu ve zvukové kvalitě si snad všimne každý. Kvalitu zvuku jsem zatím porovnával pouze s pc a mp3 discmanem (Panasonic SL-SX 430). Zvukovou kartu mám obyčejnou a jak si stojí zvukově discman nevím, ale v porovnání s ipodem zní jak pc tak discman o několik tříd lépe (o hodně tříd lépe). Je to jako když přesednete ze škodovky do BMW. Rozhodně u mp3 přehrávače za 7,5 litrů jsem čekal lepší kvalitu zvuku. Vypadá to jako by hdd v ipodu měl hodnotu 7000 a zbylých 500 kč šlo na zvuk a oblal ipodu (nevím jaká je výrobní cena tak jsem to ohodnotil vůči výsledné ceně ipodu).
Tímto vás všechny varuji abyste nekupovali zajíce v pytli jako já a prvně si ipod poslechli, abyste se nakonec nespálili jako já.
Nechci tímto nějak poškozovat apple. Píšu pouze moji zkušenost
A zkušenosti s jinými iPody taky nemám takže nevím jaký je stadart kvality zvuku ipodů