MůjPřehrávač.cz - Fórum • Špatný zvuk iPodu Classic

Špatný zvuk iPodu Classic

Špatný zvuk iPodu Classic

Odeslat #1 od deedee34 v stř pro 26, 2007 21:15

http://www.mujprehravac.cz/forum/koss-f14.html - (Začátek diskuse o kvalitě původně související s Koss Porta Pro)

Tak jsem dnes byl v istyle v paladiu. Týpkovi, se kterým jsem mluvil nepřišlo že by hrál nějak špatně. Prý je to normální zvuk iPodu. Taky aby né když to poslouchal na peckách standartně dodávaných k iPodu. Bylo vidět že se kroutí a nechce říct že iPody hrají na hov.... Prý jakou používám kvalitu mp3 a jestli jsem vyzkoušel ekvalizery? Jasně že jo a kvalitu mp3 mám na plných 320 kb.
Jěšte zkusím zajít do istyle na Revoluční kde jsem iPod koupil. Prý je tam technik. Ale nemyslím že by mi nějak pomohl.

Nechci tím odsoudit iPod, ale ten který jsem si koupil hraje vážně děsně. Možná je ten můj kazový. A nebo apple vážne těží pouze z reklamy a kvalita nikde.

A přemrštěně náročný na kvalitu zvuku nejsem. Takového rozdílu ve zvukové kvalitě si snad všimne každý. Kvalitu zvuku jsem zatím porovnával pouze s pc a mp3 discmanem (Panasonic SL-SX 430). Zvukovou kartu mám obyčejnou a jak si stojí zvukově discman nevím, ale v porovnání s ipodem zní jak pc tak discman o několik tříd lépe (o hodně tříd lépe). Je to jako když přesednete ze škodovky do BMW. Rozhodně u mp3 přehrávače za 7,5 litrů jsem čekal lepší kvalitu zvuku. Vypadá to jako by hdd v ipodu měl hodnotu 7000 a zbylých 500 kč šlo na zvuk a oblal ipodu (nevím jaká je výrobní cena tak jsem to ohodnotil vůči výsledné ceně ipodu).

Tímto vás všechny varuji abyste nekupovali zajíce v pytli jako já a prvně si ipod poslechli, abyste se nakonec nespálili jako já. :x
Nechci tímto nějak poškozovat apple. Píšu pouze moji zkušenost
A zkušenosti s jinými iPody taky nemám takže nevím jaký je stadart kvality zvuku ipodů
Obrázek Obrázek
Cowon iAudio 7, 8GB |JAYS d-JAYS white / Koss Porta Pro & Spark Plug
deedee34
Nováček
Nováček

Re: Špatný zvuk iPodu Classic

Odeslat #2 od clickk v stř pro 26, 2007 21:47

no tezko rict. skoro bych ti doporucil aby sis od nich nechal zitra pujcit nejaky jiny iPod a zkusil to porovnat.
MůjPřehrávač.cz / iPodpedia

iPod Video 5.5G | Sennheiser PX 100 | MediaMonkey
ObrázekObrázek
clickk
Guru
Guru

Odeslat #3 od deedee34 v stř pro 26, 2007 21:49

Bohužel nejsem z prahy takže se tam dostanu až tak po novém roce. Takže ted musím ještě vyčkat. Rozhodně mě to hodně rozladilo. :x
Obrázek Obrázek
deedee34
Nováček
Nováček

Odeslat #4 od clickk v stř pro 26, 2007 21:56

to verim a ani se ti nedivim. nezbyva nez "doufat", ze zrovna ten tvuj kousek je kazovy. i kdyz je to tedy podle me docela nepravdepodobne. spis se bojim, ze je na tom iPod opravdu tak zle. i kdyz tak markantni mi to nikdy neprislo a to jsem ho pomeroval i s PC s Portama na hlave. ale taky nemam classic, takze tezko rict.

ObrázekObrázek
clickk
Guru
Guru

Odeslat #5 od deedee34 v stř pro 26, 2007 22:06

Víš ten pc neber moc vážně. Nemuš mít natolik dobře nastavené eq. Spíš by to chtělo porovnat s nějakým kvalitním mp3 přehrávačem.
A hlavně mě udivilo jak si ten prodavač dával pozor na to co říká. Bylo vidět jak moc se soustředí aby něco neřek špatně, nakonec z něj vyšlo že na poměry ipodu to hraje normálně. Čímž prakticky řekl že ten zvuk ipodů nestojí za nic.
Obrázek Obrázek
deedee34
Nováček
Nováček

Odeslat #6 od clickk v stř pro 26, 2007 22:25

ja nevim. jak rikam, nemel jsem moznost si classic poslechnout a 5. generace mi celkem vyhovuje. neni to nic dokonaleho, ale rekl bych, ze slusny prumer to je. porovnaval jsem to i s jinymi prehravaci (creative, iriver) a byl na tom vcelku podobne. zadny zazrak, ale ani katastrofa.

ObrázekObrázek
clickk
Guru
Guru

Odeslat #7 od djorkae v pát pro 28, 2007 17:02

Už jsem to párkrát slyšel, že classic je horší, ale už jsem taky četl, že to pro normálního posluchače je to nerozpoznatelné. Nejlepší je opravdu porovnat dva stejný typy ipoda. Rozhodně sem pak napiš, jak to dopadlo.
djorkae
Návštěvník
Návštěvník

Odeslat #8 od deedee34 v pát pro 28, 2007 23:29

No hele já si o sobě taky nemyslím že jsem nějakej extra posluchač, ale takového rozdílu si zatím všiml každý kdo to slyšel. Pustil jsem jim stejnou skladbu ve stejné kvalitě prvně na ipodu a pak na discmanu. A všichni vykulili oči. Někdo víc někdo míň. Prostě ten ipod neměl basy a když byl nastavení ekvalizer tak i divně chrčel :x Někdy příští týden tam zajdu a rozhodně hned napíšu. :(
Obrázek Obrázek
deedee34
Nováček
Nováček

Odeslat #9 od deedee34 v pát pro 28, 2007 23:31

No hele já si o sobě taky nemyslím že jsem nějakej extra posluchač, ale takového rozdílu si zatím všiml každý kdo to slyšel. Pustil jsem jim stejnou skladbu ve stejné kvalitě prvně na ipodu a pak na discmanu. A všichni vykulili oči. Někdo víc někdo míň. Prostě ten ipod neměl basy a když byl nastavení ekvalizer tak i divně chrčel :x Někdy příští týden tam zajdu a rozhodně hned napíšu. :(
Obrázek Obrázek
deedee34
Nováček
Nováček

Odeslat #10 od djorkae v ned pro 30, 2007 04:26

Hmm, tak jestli to bylo opravdu tak markantní, pak by to měla být vada přístroje.. a o to víc mě zajímá, jak to dopadne.
djorkae
Návštěvník
Návštěvník

Další

Napsat odpověď

Citovat vybrané

Zpět na iPody s HDD