Tak jsem se vrhnul na to srovnani. Nedelal sem zadne velke testy, pouze sem si poslech nekolik skladeb, vesmes vse v 320kbps, sluchatka sem pouzil KOSS Porta Pro. iPod nikdy nemel nejak super zvuk , bohuzel konkurence nenabizi zadny podobny prehravac, takze ipod byl jasna volba (nehlede na to ze je to srdecni zalezitost a jiny bych si nikdy nekoupil

).
Zvuk u Videa(5G) i Classicu uplne stejny, mnozna starsi Video ma malinko prokreslenejsi zvuk, ale opravdu jen v malinkych detailech, ktere beztak pri chuzi mestem na kossech neuslisite. Kadzdopadne nemuzu mluvit o nejakem chrasteni ci zkresleni basu, nebo zeby snad nemel bassy vubec. I na maximalni hlasitost je vse naprosto vporadku. Nepouzivam EQ. Druha vec je ze Porta Pro maji celkove vic basovejsi projev, proto se muze zdat s obyc peckama ipod bez basu. Ale sluchatka tu resit nechci.
Spis na Classicu zamrzi jine veci.
Celkove me prijde docela nedoladeny firmware(vcera sem updatoval na 1.1) a s kazdym dalsim firmwarem nove chyby.
Display je sice o poznani lepsi (oproti 5G .. s 5,5G nemuzu srovnat) ale ma to svuj hacek. Pokud mi zasne podsvetleni tak na starsim videu jde krasne na display videt i bez podsvetleni(pokud chci jen zbezene mrknout pri zamklem ipodu co mi hraje za skladbu apod.), kdezto novy Classic pochvili prepne na sporic kde jsou jen hodiny a stav baterie(vypnuti sporice apple nenabizi

) ale hlavne ikdyz se jeste nezapne tenhle sporic tak na diplaji je jen velmi tezko neco videt bez podstvetleni.
Dalsi vec je opoznani horsi citlivost kolecka, muj prvni ipod byl mini a ten mel snad nejlepsi touchwheel ze vsech. Postupne je hold horsi a horsi, verim vsak ze je to nedoladenym firmwarem a apple se zasnazi. Klasika si hold pres rifle neovládnu.
Jinak jsem s Classicem vesmes spokojeny, baterka je oproti predchozi generaci uplne nekde jinde.
Porad se nemuzu rozmyslet jestli ipod Video prodat, jak rikam ... je to srdcovka.
Tak sem se vykecal

o zvuku sem toho moc nenapsal , ale opravdu me tam ani neprijde zeby bylo ocem psat, podle me musi mit "deedee34" spatny ipod, nebo vkasi sluchatka