MůjPřehrávač.cz - Fórum • Špatný zvuk iPodu Classic

Špatný zvuk iPodu Classic

Re: Špatný zvuk iPodu Classic

Odeslat #11 od spyrko v čtv led 03, 2008 01:58

zdravim, ja mam presne tento isty problem. Mam classic 80gb 5g, pouzivam Koss Porta Pro, 320kbit mp3 a zvuk pri niektorych trackoch v roznych zanroch nieje najlepsi a ked zacnu "chrapcat" bassy tak sa to neda ani pocuvat. Ale zalezi to naozaj od konkretnych piesni, pri niektorych su tie bassy ciste a pri niektorych je to hrozne, skusal som rozne nastavovat equalizer ale nepomohlo. Este som nemal cas sa ist opytat do servisu.
spyrko

Odeslat #12 od deedee34 v čtv led 03, 2008 19:33

Tak jsem se tam chtěl včera zajít, ale měli inventůru. Tak jsem tam dneska poslal máti. A výsledek stejnej. Prej si to to poslechl a že prej to hraje dobře. Prej sem měl špatně nastavenej ekvalizér. Blbost Prostě ipod je na ho... A hraje absolutně bez basů.
Ať táhne Jobs s celým Apple dop... :x

Všechny tímto varuji před koupí ipodu. Prvně si ho poslechněte než si ho koupíte. :nono:
Ted jen doufám že ten krám prodám :beg:
Naposledy upravil deedee34 dne čtv led 03, 2008 19:41, celkově upraveno 1
Obrázek Obrázek
Cowon iAudio 7, 8GB |JAYS d-JAYS white / Koss Porta Pro & Spark Plug
deedee34
Nováček
Nováček

Odeslat #13 od deedee34 v čtv led 03, 2008 19:41

A jestli si ho koupíte, investice do dražších sluchátek je naprosto zbytečná. Protože to hraje stějně na Portách i na nějakejch šuntech. :idea:
Obrázek Obrázek
deedee34
Nováček
Nováček

Odeslat #14 od ozz123 v pon led 21, 2008 03:56

Mno mam tady doma na stole Classic i starsi Video + Porta Pro. Zitra se vrhnu na test. Napisu vam tu jak sem dopad. Kazdopadne pouzivam uz chvili Classic i s portama, muziku posloucham stale stejnou. A valny rozdil v kvalite sem nezaznamenal. Brutalni rozdil byl u techle dvou pro me ve vydrzi na baterii. :)
ozz123

Odeslat #15 od clickk v pon led 21, 2008 08:54

prima, radi si "poslechneme" taky jiny nazor. diky! :)
MůjPřehrávač.cz / iPodpedia

iPod Video 5.5G | Sennheiser PX 100 | MediaMonkey
ObrázekObrázek
clickk
Guru
Guru

Odeslat #16 od ozz123 v pon led 21, 2008 20:11

Tak jsem se vrhnul na to srovnani. Nedelal sem zadne velke testy, pouze sem si poslech nekolik skladeb, vesmes vse v 320kbps, sluchatka sem pouzil KOSS Porta Pro. iPod nikdy nemel nejak super zvuk , bohuzel konkurence nenabizi zadny podobny prehravac, takze ipod byl jasna volba (nehlede na to ze je to srdecni zalezitost a jiny bych si nikdy nekoupil :) ).
Zvuk u Videa(5G) i Classicu uplne stejny, mnozna starsi Video ma malinko prokreslenejsi zvuk, ale opravdu jen v malinkych detailech, ktere beztak pri chuzi mestem na kossech neuslisite. Kadzdopadne nemuzu mluvit o nejakem chrasteni ci zkresleni basu, nebo zeby snad nemel bassy vubec. I na maximalni hlasitost je vse naprosto vporadku. Nepouzivam EQ. Druha vec je ze Porta Pro maji celkove vic basovejsi projev, proto se muze zdat s obyc peckama ipod bez basu. Ale sluchatka tu resit nechci.

Spis na Classicu zamrzi jine veci.
Celkove me prijde docela nedoladeny firmware(vcera sem updatoval na 1.1) a s kazdym dalsim firmwarem nove chyby.
Display je sice o poznani lepsi (oproti 5G .. s 5,5G nemuzu srovnat) ale ma to svuj hacek. Pokud mi zasne podsvetleni tak na starsim videu jde krasne na display videt i bez podsvetleni(pokud chci jen zbezene mrknout pri zamklem ipodu co mi hraje za skladbu apod.), kdezto novy Classic pochvili prepne na sporic kde jsou jen hodiny a stav baterie(vypnuti sporice apple nenabizi :( ) ale hlavne ikdyz se jeste nezapne tenhle sporic tak na diplaji je jen velmi tezko neco videt bez podstvetleni.
Dalsi vec je opoznani horsi citlivost kolecka, muj prvni ipod byl mini a ten mel snad nejlepsi touchwheel ze vsech. Postupne je hold horsi a horsi, verim vsak ze je to nedoladenym firmwarem a apple se zasnazi. Klasika si hold pres rifle neovládnu.

Jinak jsem s Classicem vesmes spokojeny, baterka je oproti predchozi generaci uplne nekde jinde.
Porad se nemuzu rozmyslet jestli ipod Video prodat, jak rikam ... je to srdcovka.
Tak sem se vykecal :) o zvuku sem toho moc nenapsal , ale opravdu me tam ani neprijde zeby bylo ocem psat, podle me musi mit "deedee34" spatny ipod, nebo vkasi sluchatka :)
iPod Classic 80gb | iPod Video 30gb White (5G) | Koss Porta Pro | Apple Univeral Dock | MediaMonkey
ozz123
Návštěvník
Návštěvník

Odeslat #17 od deedee34 v pon led 21, 2008 21:33

Tak já jsem tu nepsal abych tu nějak poškozoval pověst iPodu :? . Prostě jsem psal to co jsem já slyšel. Ted jsem ho zkoušel porovnávat s Emgeton E5 Cult s Portama a Plugama na uších (a v uších). A výsledek zase stejný. Emgeton měl krásný výrazný a nezkreslený basy. iPod prostě tohle nezahrál. Dal jsem to poslechnout i dalším lidem a ten rozdíl slyšel každej. Kvasi sluchátka vážně nemám, hrají skvěle. A jestli je to špatný iPod vážně nevím. V servisu si to poslechli na těch základních peckách a řekli že to takle hraje normálně. Já teda když jsem to slyšel na těch peckách tak nevím co mohli poznat.
Tak nevím :(
Obrázek Obrázek
deedee34
Nováček
Nováček

Odeslat #18 od ozz123 v pon led 21, 2008 23:18

A zkousel jsi poslechnout jiny ipod ? Muze byt fakt spatny ipod. Nikdy nevis ;)
iPod Classic 80gb | iPod Video 30gb White (5G) | Koss Porta Pro | Apple Univeral Dock | MediaMonkey
ozz123
Návštěvník
Návštěvník

Odeslat #19 od deedee34 v pát úno 01, 2008 20:13

Tak jsem to zase s někým řešil. Bylo mi řečeno že to má slabej zesilovač. Prostě když to má hodně basovej zesilovač tak to chrčí a basy to ořezává. Tak nevím
Obrázek Obrázek
deedee34
Nováček
Nováček

Odeslat #20 od Honza v sob bře 22, 2008 07:11

Momentálně mám iAudio X5 (30GB), a protože je 30GB už pro mě dost málo, poohlížím se po něčem větším. První volba padla právě na iPod Classic 160GB, vyrazil jsem tedy spolu s iAudiem na obhlídku terénu (přibalil jsem sluchátka Porta Pro a další co používám Ultimate Ears super.fi 5 EB, což jsou opravdu kvalitní špunty v ceně téměř 6.000,- )a v nákupním centru na Chodově jsem si ho nechal předvést. První skladba (nějaký disko) z iPodu na mé Porty Pro mi přišla dost nevýrazná, basy nikde, zvuk celkově plochej, jedním slovem dost hrůza. Říkám si, že to asi bude nastavením EQ, zkouším různý režimy, ale furt to prostě není ono. Že by to teda bylo skladbou? Domlouvám se s obsluhou, že bychom přetáhli nějakou moji skladbu z IAudia do iPodu. Nakonec souhlasil a přes notebook co tam měl jsme to udělali. Skladby jsem vybral dvě Stratovarius - Destiny a Rammstein - Rosenrot, obě skladby tedy dost dynamický a hutný. Pak přišlo očekávaný poslech a následovalo totální zklamání - prostě hrůza a běs :!: :!: :!: :!: A´t jsem dělal, co jsem dělal, zvuk z toho lezl o takových 200 - 300% horší než z iAudia, jak na Portách, tak na UE. Sám prodavač musel uznat (když jsem mu na uši nasadil Porty) že zvuku u iPoda něco chybí. Prej chybí :D , málem jsem šel do kolen, zvuk byl prostě vyblitej a k neposlouchání. Takže to uzavřu - na iPod z vysoka se*ru a domů mi nikdy nesmí. Protože se momentálně vyprodává ze skladů model iAudio i s 60GB diskem (za 5000,-), jdu do něho, protože jsem nenašel v tý ceně zatím nic lepšího. Jen škoda, že to nemá ještě větší disk, těch 160GB by se hodilo víc.
Honza

PředchozíDalší

Napsat odpověď

Citovat vybrané

Zpět na iPody s HDD