MůjPřehrávač.cz - Fórum • Diakritika v NOTES

Diakritika v NOTES

Diakritika v NOTES

Odeslat #1 od Moderator v ned pro 02, 2007 15:31

adrienecka: pls, vysvětlení jestli se dá/nedá používat diakritika v poznámkách pro úúúplného PC a lehce iPod Classic amatéra smiling smiley s Windows XP a iTunes... díky moc

Mel:
Na iPodu Classic s fw 1.0.3 funguje diakritika v kódováních ANSI,UTF8 i UNICODE (možná i dalších, ale teď jsem vyzkoušel jen tyto),
když píšeš poznámky v Poznámkovém bloku na Windows XP tak je výchozí kódování ANSI.
Takže v poznámkovém bloku napsat text, uložit, a výsledný soubor přetáhnout nějakým sprvcem souborů (klidně i Tento počítač) do složky Notes v iPodu.

adrienecka
:
a to mě právě mate.. poznámku jsem stáhla (knihu v txt) a normálně přetáhla do složky Notes už po stažení nového fw a nedá se to číst

Mel:
jestli máš windows, otevři tu knížku v Poznámkovém bloku a pak dej Soubor -> Uložit jako, v dolní části dialogu, který se objeví, u Kódování z roletky vyber UTF-8 a zkus takto uložený soubor v iPodu, můžeš vyzkoušet i další možnosti (Unicode,... atp.)

adrienecka:
bezva, UTF-8 funguje bez problému, díky moc :-) ať žijou e-books pod lavicí :-D
Moderator
Moderátor
Moderátor

Re: Diakritika v NOTES

Odeslat #2 od nemam uziv.jmeno, snad to neva v stř úno 13, 2008 10:49

Děkuji za tuto website a rady !, taky jsem s tím měl problémy.
Ještě bych potřeboval nějak vyzrát na stránkování :
pokud překopíruju jakkoliv dlouhý text do Pozn. bloku, uložím jej v kódování ANSI a pak hned na to samé místo v UTF-8. Pomocí Windows Commanderu přetáhnu do Notesu v iPodu (mám Classic 80G). Vše OK, včetně diakritiky, ale z celého textu se zobrazí pouze objem cca jedné stránky Wordu.
Co s tím ?
Předem díky za odpověď, pokud bys našel čas písnout mi to i do e-mailu (karpov@seznam.cz), budu Ti vděčný.
k. :hi:
nemam uziv.jmeno, snad to neva

Odeslat #3 od nemam uziv.jmeno,snad to neva v stř úno 13, 2008 10:51

Omlouvám se, zapomněl jsem napsat, že je to určeno nicku Mel (ev. jiným, kteří znají radu) a vloudila se mi chybička do e-mailu, správně je karpov@seznam.cz.
Dík.k.
nemam uziv.jmeno,snad to neva

Odeslat #4 od SimonaWezsela v stř led 28, 2009 20:21

Mám stejný problém jako předchozí,zobrazí se mi jen kousek z celého dokumentu,jak docílím celého? Díky moc předem :)
SimonaWezsela

Odeslat #5 od kyrinka v čtv lis 26, 2009 01:54

Po tom, co jste si soubor uložili jako txt v UTF-8, jděte na stránku http://ebookhood.com/, kde zaškrtněte "Convert file", pak vložte ten Váš soubor v txt, klikněte na "Advanced options" a do políčka "Character set/encoding:" vyberte UTF-8. Už nic jinýho nezaškrtávejte a klikněte na "Convert document". Díky tomuhle programu se vám rozdělí txt dokument na více částí, které vložíte do svého ipodu (poznámka v ipodu může max obsahovat 4012 znaků) a budete moct pak si přečíst např. celou knížku. A v každé textové části je na konci i na začátku stránky symbol pro přecházení na další nebo předchozí stránku.

JInak, až se dokument zkonvertuje, objeví se náhled textu dokumentu, pod ním je věta nabádající ke stažení výsledného rozděleného souboru. Uloží se to v ZIP formátu.

Snad jsem pomohla :-)
kyrinka

Napsat odpověď

Citovat vybrané

Zpět na Ostatní