MůjPřehrávač.cz - Fórum • iPod Touch vse o nem...poradte diky

iPod Touch vse o nem...poradte diky

iPod Touch vse o nem...poradte diky

Odeslat #1 od Brake v stř led 09, 2008 21:32

Ahoj!Chci si koupit Ipod touch ale nejdriv se chci jeste presne informovat tak kdyby jste byl nekdo tak hodny a odpovedel mi na moje otazky :)

takze nejdprve se chci zeptat jak to je vubec s pisnickami...cetl jsem vzdycky neco o stahovani z i-tunes? takze se musi stahovat jenom za prachy legalne nebo se tam daji dat z pocitace pres usb normalni mp3

dale videa...to jak jsem cetl jde davat do touche mp4 format a predpokladam ze je i nejaky programek co zkonvertuje treba avi film na pc do formatu mp4 s rozlisenim na touch :) pokud se mylsim tak me opravte :)

dale internet..je tam wi-fi to vim a snad nejaky prohlizec africa nebo nejak tak? a chci se zeptat jake s tim mate zkusenosti? jdou tam normalne vsechny stranky internetove kdyz se pripojim na nejakou wifi sit? mam psp a tam nejdou treba stranky kde je hodne reklam nebo nejake animace atd. nebo treba jestli tam jde v touchovi i travian a proste co tam vsechno jde a co ne za ty stranky :)

no a dale jsem cetl neco o odblokovani...to musi teda nejak odblokovat ten touch abych tam pak mohl mit nejake jine aplikace? asi jo...a je to tezke to odblokovani? nebo hrozi pri tom treba ze se touch znici?

no a jeste se chci zeptat jaky je ten dotykovy displej...neprestane treba brzy fungovat? a tuka se na tom dobre? :)
a pri tom se rovnou ptam jaka je zivotnost touche...neni treba poruchovy? protoze chci ho koupit z USA takze reklamace by asi nebyla moc mozna zrovna takze jestli se to fakt vyplati usterit v usa s tim ze nnebudu moct reklamovat...

a jak uz jsem nakousnul chci si poridit touch z USA a zajima me jestli to ma stejne vybaveni atd. (mimochodem co je soucasti baleni k tomuhle ipodu?)jestli treba s tim tady pak nebudu mit nejaky problem nebo neco proste jestli to bude to same jako kdybych to kupoval tady v cesku.....
takze to je snad vsechno kdyz bych si na neco jeste vzpomenul ta bych to dopsal.....doufam ze mi pomuzete a odpovite mi budu vam moc vdecny :) predem mnohokrat diky a mejste se :)
Brake
Nováček
Nováček

Re: Touch vse o nem...poradte diky

Odeslat #2 od clickk v čtv led 10, 2008 09:50

takze nejprve se chci zeptat jak to je vubec s pisnickami...cetl jsem vzdycky neco o stahovani z i-tunes? takze se musi stahovat jenom za prachy legalne nebo se tam daji dat z pocitace pres usb normalni mp3

do iPodu muzes vrazit veskerou hudbu, ktera je ve formatu mp3, aac, apple lossless, wav a aiff. ale musis to provest pres nejaky software, bud iTunes nebo alternativu napr. MediaMonkey. proste nakopirovani skladeb jako do USB zarizeni u iPodu nefunguje.

dale videa...to jak jsem cetl jde davat do touche mp4 format a predpokladam ze je i nejaky programek co zkonvertuje treba avi film na pc do formatu mp4 s rozlisenim na touch :) pokud se mylim tak me opravte :)

je to tak. video musis nejprve pro iPod upravit a pote pres iTunes do nej nahrat. existuje rada (i freewarovych) konvertoru napr. Jodix nebo Videora, ktere ti s tim pomohou.

dale internet..je tam wi-fi to vim a snad nejaky prohlizec africa nebo nejak tak? a chci se zeptat jake s tim mate zkusenosti? jdou tam normalne vsechny stranky internetove kdyz se pripojim na nejakou wifi sit? mam psp a tam nejdou treba stranky kde je hodne reklam nebo nejake animace atd. nebo treba jestli tam jde v touchovi i travian a proste co tam vsechno jde a co ne za ty stranky :)

iPod touch obsahuje prohlizec Safari, coz je defaultni prohlizec Macu, tedy naprostou vetsinu stranek v nem zobrazis. myslim, ze jediny problem dela iPodu Flash, ale pod tim travian nebezi. ;)

no a dale jsem cetl neco o odblokovani...to musi teda nejak odblokovat ten touch abych tam pak mohl mit nejake jine aplikace? asi jo...a je to tezke to odblokovani? nebo hrozi pri tom treba ze se touch znici?

odblokovani se v pripade iPodu touch rika jailbreak a je to postup, kterym upravis firmware a umoznis nahravani neoficialnich aplikaci do iPodu. tezke to v soucasnosti ani moc neni, ovsem zalezi na typu firmwaru, ktery v iPodu budes mit. pamatuj ale, ze jakykoli zasah do firmwaru iPodu je v rozporu se zarucnimi podminkami a pokud ho poskodis, coz se stat muze, tak ti zaruka propada.

Jinak co se dalsich informaci o iPodech tyce, tak ty najdes na strankach iPodpedia Je to takova encyklopedie navodu rad a vychytavek, ktera se za rok, co na ni delame, celkem slusne rozrostla. :)

no a jeste se chci zeptat jaky je ten dotykovy displej...neprestane treba brzy fungovat? a tuka se na tom dobre? :)

dotykovy display je celkem v pohode, sice se na nem pise trochu hur nez na klasicke klavesnici, ale da se na to zvyknout. a rozhodne ma delsi zivotnost nez klavesy. ;)

a pri tom se rovnou ptam jaka je zivotnost touche...neni treba poruchovy? protoze chci ho koupit z USA takze reklamace by asi nebyla moc mozna zrovna takze jestli se to fakt vyplati usterit v usa s tim ze nebudu moct reklamovat...

iPody jsou jedny z nejspolehlivejsich prehravacu vubec (to nemam ze sve hlavy, ale z pruzkumu, ktery minuly rok probehl), to ovsem neznamena, ze se ti nerozbije, takove riziko hrozi vzdy. ovsem to zjistis vetsinou uz behem nekolika dni a muzes ho obratem reklamovat. pri nakupu v USA na nej ziskas rocni zaruku, kterou muzes uplatnit kdekoli na svete, ale pozor, musis mit potvrzeni o nakupu nebo zarucni list.

a jak uz jsem nakousnul chci si poridit touch z USA a zajima me jestli to ma stejne vybaveni atd. (mimochodem co je soucasti baleni k tomuhle ipodu?)jestli treba s tim tady pak nebudu mit nejaky problem nebo neco proste jestli to bude to same jako kdybych to kupoval tady v cesku.....

vybaveni je naprosto totozne na celem svete. k iPodu ziskas, jeste USB kabel a sluchatka. vse v CR bez problemu funguje. ;) jeste bych ti doporucoval koupit adapter do site, ale to az u nas, abys na nej nemusel shanet ceskou koncovku.

tak doufam, ze ti tohle staci. kdyby ne, ozvi se. presne proto tu jsme. ;)
Mej se!
MůjPřehrávač.cz / iPodpedia

iPod Video 5.5G | Sennheiser PX 100 | MediaMonkey
ObrázekObrázek
clickk
Guru
Guru

Odeslat #3 od Brake v čtv led 10, 2008 14:06

teda diky ti moc ted uz v tom mam jasno a snad se mi ho podari do konce ldna koupit uz se nemuzu dockat :) akorat ty pisnicky jak si rikal ze se to musi davat do ipodu pre itunes nebo nejaky soft to znamena ze si neco nainstaluju do pocitace a pak tam muzu vsechny mp3 pisnicky co mam v pc nakopirovat pres ten nejaky program napr. ten i-tunes?
me se jedna akorat oto jestli nemuism kazdou pisnicku pak treba kupovat za prachy pres net coz myslim taky jde u touche ze? :)
jeste jednou ti teda diky za odpoved :)
Brake
Nováček
Nováček

Odeslat #4 od clickk v čtv led 10, 2008 14:22

neboj, kupovat nic nemusis. iTunes nebo napr. MediaMonkey hudbu do iPodu nahraji at uz je jakehokoli puvodu. jde jen o to, ze iPod ma vlastni databazi, do ktere je treba vsechny skladby pri nahrani zaradit a to se musi proves softwarove.

co se nakupovani hudby tyce, tak iTunes Music Store u nas neni podporovan, tedy hudbu z nej v CR koupit nelze. a pozor na to, kdyby sis kupoval hudbu napr. u i-legalne.cz, tam totiz prodavaji skladby v zabezpecenem formatu wav(s ochranou DRM), ktery iPod neprehraje. pokud ale koupis skladby bez teto ochrany (tzv. DRM free), tak neni problem. ;)

ObrázekObrázek
clickk
Guru
Guru

Odeslat #5 od Brake v pát led 11, 2008 20:04

aha tak uz to chapu uz v tom mam jasne :) no tak to je supr :)
a dneska mi jeste psal kamos ze ma ipod touch nejaky specialni jack do ktereho nejdou normalni sluchatka ze se musi koupit nejaky konektor na to ale stoji to pry kolem 10 korun takze to je vpohode jestli to teda takhle opravdu je? :)
a ten adapter do site sezenu kde? mohl by jsi mi kdyztak hodit i link primo na ten adapter? diky :)
a jeste jak uz sem psal o tech sluchatkach tak muzete mi nejake doporucit? chci si koupit nejake kvalitni "spunty" s kteryma si s touchem vychutnam nej kvalitu hudby :) uvazuju o nejakych od koss mozna SPARK PLUG XT nebo KEB24...me nekdo s nima zkusenosti? tak diky a snad uz to bude fakt vsechno :)
Brake
Nováček
Nováček

Odeslat #6 od cerfotoc v pát led 11, 2008 22:19

iPod Touch má klasický 3,5mm jack, takže tam jdou všechna normalni sluchatka. Možná si to ten kámoš plete s iPhonem, ten ma myslim menší jack(myslim nějak 2,8mm). iTouch mam od vanoc, zatim posloucham se sluchátkama SONY MDR-CD270, ale budu kupovat SENNHEISER PX100. Jinak k tý nabíječce, ja sem dřiv měl mp3 od sony a koupil sem k tomu takovou levnou nabiječku od hama, nevim jestli je určená pro ipod, ale touch nabiji vpohodě. ---- to je ta nabiječka co mam jaa: http://www.hama-shop.cz/detail/usb-nabi ... v-50-60hz/
cerfotoc

Odeslat #7 od Podles v sob led 12, 2008 12:03

iPhone ma taky 3,5mm jack
Podles
Návštěvník
Návštěvník

Odeslat #8 od Brake v sob led 12, 2008 13:19

aha tak jo diky :) a ta nabijecka co si daval ten link tak jaky je vubec rozdil mezi levnou a drahou nabijeckou? :) drazsi nabiji rychleji nebo co? :) a ty tvoje nabiji jak dlouho kdyz je levnejsi?
Brake
Nováček
Nováček

Odeslat #9 od clickk v ned led 13, 2008 14:35

2 Brake: Ad. jack: kamarad si to opravdu zrejme spletl s iPhonem. Velikost jacku je sice stejna, ale jeho okoli je opatreno pryzi, pres kterou se vetsina jacku resp. jejich svrchni cast neda "docvaknout". Uz to vyresil Sennheiser, ktery sve jacky upravil tak, ze ted uz jsou "iPhone ready" nebo je mozne iPhone obriznout. :D

co se sluchatek a spuntu zvlaste tyce, tak bych te poslal spis jinym smerem. cca pred pul rokem jsme to resili na foru a objevili se tam Creative EP-630 viz http://www.ipod.estranky.cz/clanky/sluc ... -sluchatek
, ktere si vsichni majitele velmi vychvalovali a radili je vys nez Kossy. Kazdopadne pokud mas moznost, nejlepsi je si je naposlouchat. ;)

ObrázekObrázek
clickk
Guru
Guru

Odeslat #10 od Brake v ned led 13, 2008 17:56

a jak ty sluchatka sedi? neboli treba po nejak dobe v usich nebo tak? :) a jak sem cetl tak kvalita dobra takze vypada to ze asi fakt nakonec pujud do tech creative :)
Brake
Nováček
Nováček

Další

Napsat odpověď

Citovat vybrané

Zpět na iPod Touch / iPhone